Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Poza Focar Semineu pe lemn E120 vedere fata

Focare Seminee 12 kW

Cod produs:   E120 ERYK/PF
Pret vechi:   2.50000 lei cu TVA
Pret:   2.25900lei cu TVA
Discount:   9%
Putere [kW]   0-19
Contact: 0726333567 ; 0726333572   Email: comenzi@benedekco.com

Completati campurile marcate!

 
Descriere Focare Seminee 12 kW

Focar Semineu 12 kW
Focar de semineu fabricat integral din fonta, cu deschidere frontala de 65 cm si greutatea de 104 Kg. Acest tip de focar poate fi amplasat atat pe colt, cat si in plan drept in orice tip de semineu, indiferent de finisaj.


Detalii tehnice:
Putere termica nominala: 12 Kw;
Putere termica maxima: 16 kw;
Suprafata incalzita: 90 ÷ 120 m²;
Gama: Fonta;
Tip Deschidere: Standard;
Tip Sticla: Termorezistenta standard;
Greutate: 104 Kg;
Diametru racord evacuare: 200 mm;
Lungime lemn: 350 mm;
Culoare: Gri;
Temperatura: 352 °C;
Randament: 62 %;
Optional: Posibilitate de admisie aer exterior;
Clasa Energetica: A
Focar dotat cu clapeta de tiraj.

Combustibil de ardere recomandat: lemne de esenta tare (umiditate max. 20%), carbuni
Sticla rezistenta la temperaturi de pana la 800 de grade. Timpul de ardere a lemnului la o umplere a focarului este de 4-5 ore (cu usa inchisa si ventilatia focarului la un nivel mediu). Focar de semineu din fontă de calitate superioara clasa 200 de minim 8mm grosime

Eficienta ridicata a arderii:
Transferul de de caldura de la gazele de ardere la aerul incalzit este foarte bun datorita lamelelor radiante din fonta amplasate intr-un numar foarte mare pe toti peretii exteriori ai focarului. Astfel suprafata de schimb de caldura este mare si transferul de caldura este eficient chiar si la un foc mic. Traseul gazelor de ardere spre evacuare este prelungit cu ajutorul deflectorului amplasat in conul focarului pentru un schimb termic mai bun.

Eficienta crescuta a focarului este realizata cu ajutorul regulatorului manual de aer de combustie amplasat in partea inferioara, utilizatorul avand un control cat mai precis asupra procesului de ardere in functie de necesarul de caldura al locuintei incalzite. Focarul de semineu este echipat si cu clapeta de control a tirajului pentru a impiedica solicitarea la maxim a focarului si pentru a obtine un consum cat mai scazut de lemne.

Siguranta la nivel inalt:
Focarul semineului este echipat cu sticla ceramica rezistenta la temperaturi ridicate de pana la 800° C. Opritorul de lemne decorativ ajuta la mentinerea curateniei si protejeaza impotriva caderii lemnelor si a cenusei.

Durata mare de viata: – peretii focarului sunt realizati din fonta refractara de inalta calitate din clasa 200 si o grosime mare de 8mm.

Usor de utilizat si de intretinut:
Manerul de deschidere a usii poate fi detasat in timpul arderii pentru a reduce riscul de arsuri in momentul utilizarii. Cenusa rezultata in urma arderii lemnului se va aduna in cenusarul (tava) amplasat sub gratar pentru o indepartare usoara a acesteia. Depuneri de funingine reduse pe geamul din sticla termorezistenta datorat sistemului de autocuratare a sticlei (perdea de aer). Aspect placut pentru realizarea oricarui tip de semineu, in stil clasic, rustic, contemporan sau modern.

Garantia se ofera in doar persoanelor care executa un montaj corespunzator, conform recomandarilor producatorului si cu un personal specializat si autorizat in acest scop.

 
Alte produse din categorie