Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home CENTRALE TERMICE PE LEMNE PELETI SI CARBUNI CENTRALE TERMICE PE LEMNE CLASICE Centrala termica pe lemn din fonta DUNATECH 5 - 25 kW
Poza Centrala termica pe lemn din fonta DUNATECH

Centrala termica pe lemn din fonta DUNATECH 5 - 25 kW

Cod produs:   1D02001002
Producator:   ADARAD
ADARAD
ADARAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fabrica de produse turnate din fonta Adarad Casting Products Facility, se află la kilometrul 45, pe autostradă Bursa-Ankara, în zona industrială organizată İnegöl. Ea a fost înființată de holdingul Koç Holding în anul 1987, în cadrul Demirdöküm A.Ș., fabrica intinzandu-se pe o suprafață de 245.310 m² și a fost numită la inceput Demrad A.Ș.
...
Firma Demradul A.Ș., în anul 2007, după ce firma mama Demirdöküm A.Ș. a fost achizitionata de catre grupul Vaillant, s-a separat de fosta firma Demirdöküm A.Ș. și a început să funcționeze în cadrul holdingului Koç Holding. În septembrie 2008 Demrad A.Ș. a fost achiziționata de catre firma Ada Metal Group și de atunci își continuă operațiunile sub numele de Adarad.
...
Adarad A.Ș. este una dintre cele mai importante companii din sectorul echipamentelor turnate din fonta din Europa. Produsele cu marca Adarad si sub alte denumiri, sunt centrale termice din fonta, centrale termice și sobe funtionand cu gaz natural, calorifere din fonta, încălzitoare electrice și focare pentru turnătorii. Firma Adarad detine pest 40% din piața europeană a centralelor termice turnate din fonta și a radiatoarelor din fonta și furnizeaza echipamente si produse finite pentru companii renumite precum Baxi, De Dietrich, Ferroli, Vaillant si Sime.
...
În plus față de aceste produse, cu noi investiții, sunt produse și piese de schimb pentru industria auto, precum si capace de vizitare si grătare pentru instalatiile de canalizare. Firma exporta cea mai mare parte a producției sale în Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, America și Canada.
...
Astăzi Adarad A.Ș. are o capacitate de productie anuala de peste 6 milioane de elemente de radiator din fonta, 50 de mii de centrale termice de pardoseala (până la 70 kW), 5 mii de centrale termice pentru incalzire centrala (între 70 kW și 1 MW) și 150 mii de sobe de gatit cu gaz natural.
...
Adarad A.Ș. acopera 40% din piața europeană a radiatoarelor din fonta, 4% din piata europeană a centralelor termice din fonta și a pieței de încălzire centrală, 80% din piața radiatoarelor din fonta din Turcia, precum și 35% din piata centralelor termice din fonta din Turcia.


Pret vechi:   2.96800 lei cu TVA
Pret:   2.88100lei cu TVA
Discount:   2%
Putere termica nominala [kW]   25

Completati campurile marcate!

 
Descriere Centrala termica pe lemn din fonta DUNATECH 5 - 25 kW

Centrala termica pe lemn din fonta DUNATECH 5 - 25 kW


DESCRIERE GENERALA:
Centrala termica DUNATECH este o centrala termică sectională din elementi din fontă cu tiraj natural, destinată pentru arderea combustibili solizi (lemn de foc, carbune, cocs etc.). Centrala termică DUNATECH are un sistem modern de alimentare cu aer secundar de combustie, prin mai multe prize de aer, proiectat si brevetat de ADARAD (Multi Secondary Air®) si astfel realizeaza o ardere completă, curată şi cu emisii reduse de noxe a combustibililor utilizati.

Centrala termică din fontă DUNATECH este destinată pentru incălzirea agentului termic pentru instalatii de încălzire centrală cu apă caldă. Ea nu se poate utiliza pentru prepararea de apă caldă menajeră (ACM) într-un mod direct, ci doar in combinatie cu un boiler de preparare apă caldă menajeră cu serpentină.

Datorita corpului sectional asamblat din elementi din fontă turnati printr-o tehnologie modernă de turnare a fontei (tehnologie flexibilă de turnare), centrala termica DUNATECH este foarte rezistenta la coroziune. Coroziunea centralelor termice pe lemn este mai accentuată atunci când temperatura agentului termic pe retur este redusă, temperatura gazelor arse este scăzută si atunci când combustibilul are un conţinut ridicat de umiditate.

Centrala termica DUNATECH datorită suprafeţei mari de schimb de căldură si a eficienţei ridicate de ardere a combustibililor, realizează economii importante de energie si de combustibil pentru utilizator. Centralele termice DUNATECH pot fi utilizate atât în instalatiile de incălzire centrală cu circulaţie forţată, cât şi în cele cu circulaţie naturală, datorită pierderilor hidraulice reduse de pe traseul agentului termic din centrala termică.

Centralele termice DUNATECH pot folosi diferite tipuri de combustibili solizi. Deoarece puterile calorifice ale combustibililor solizi diferă de la caz la caz, puterea termică furnizată de centrala termică va depinde de tipul de combustibil utilizat (lemn de foc, cărbune, etc.).

CARACTERISTICI:
Denumire model: DUNATECH
• Centrala termică secționala din elementi din fontă cu tiraj natural;
• Centrala termică pe combustibil solid;
• Centrala termica fontă pentru lemn de foc, cărbune și cocs;
• Fabricat in 5 modele de puteri termice nominale;
• Rezistență ridicată la coroziune și o durată lungă de viață datorită tehnologiei de turnare a elementilor;
• Alimentare cu debit mare de aer secundar de combustie, prin prize de aer multiple (Multi Secondary Air System® sistem proiectat și brevetat de firma ADARAD)
• Controlul aerului de combustie primar și secundar;
• Eficiență ridicată, până la 75 %;
• Schimbător de căldură de siguranță si vană termostatată de protectie la supratemperatură. (Echipament optional care nu este inclus in furnitura standard si in pretul produsului).

FURNITURA DE BAZA CUPRINDE:
1. Pachet centrala termica: conţine corpul din fontă al centralei termice asamblat şi testat în fabrică;
2. Pachet accesorii: conţine mantaua din tablă, izolaţia termica a corpului centralei termice, regulatorul de tiraj, clapetă aer primar, accesorii de curăţat, cenuşar.

ACCESORII OPTIONALE:
Kit schimbător de căldură de siguranţă care se livrează la comandă specială. Acest kit conţine un schimbător de căldură din ţeavă de cupru pentru prevenirea supraîncălzirii apei din centrala termică si o supapă de descărcare termică termostatată activată la creşterea excesivă a temperaturii agentului termic din centrala termică, precum şi accesorii auxiliare pentru montaj.

Atât în cazul sistemelor hidraulice deschise cât şi în cazul celor închise (sub presiune), acest kit de schimbător de căldură de siguranţă se va monta în instalatie, pentru a satisface prescripţiile Standardelor Europene referitoare la acest produs, precum şi pentru siguranţa întregului sistem de încălzire împreună cu centrala termică.

DATE TEHNICE:
Denumire: DUNATECH 5
- Numar de elementi: 5
- Tip combustibil: Lemn, carbune
- Putere termica nominala lemn de foc: 25 ÷ 27 kW
- Putere termica nominala carbune: 27 ÷ 34 kW
- Greutate neta: 211 kg
- Continut de apa: 34 l
- Volum camera de alimentare: 36 dm³
- Volum focar: 55 dm³
- Temperatura maxima de incalzire a apei: 90 gr. C
- Temperatura minima de incalzire a apei: 30 gr. C
- Timp ardere lemn: 2 ÷ 4 h
- Timp ardere carbune: 4 ÷ 6 h
- Inaltime maxima de incarcare cu combustibil: 280 mm
- Temperatura maxima de functionare: 100 °C
- Presiunea maxima de lucru: 3 bar

Dimensiuni de gabarit:
- Inaltime: 950 mm
- Latime: 490 mm
- Lungime: 715 mm

Diametru racord la cos: Ø 160 mm
 
MODELE DISPONIBILE:
1D02001002 DUNATECH 5
1D02001003 DUNATECH 6
1D02001004 DUNATECH 7
1D02001005 DUNATECH 8


Video prezentare linie automatizata de turnare produse din fonta ADARAD:


 
Download fisiere atasate pentru Centrala termica pe lemn din fonta DUNATECH 5 - 25 kW
Alte produse din categorie